Onze praktijk heeft bijzondere aandacht voor preventie, screening = het vroegtijdig ontdekken van ziekten (bijv. borstkanker, darmkanker, longkanker, … ), goede opvolging (bijv. hoge bloeddruk, cholesterol, na kanker, …) en ondersteuning van een gezonde levensstijl (bewegen, roken, alcohol, gewicht, slaap, stress & weerbaarheid, …). Wij doen dat patiëntgericht en gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek (www.ggids.be), dus afgestemd op uw gezondheid, klachten, voorgeschiedenis van u en uw familieleden en uw wensen.

Daarin past ook een volledige check-up.

  • U kunt hier gewoon een consultatie voor afspreken of
  • deze consultatie voorbereiden met het invullen van deze vragenlijst > www.gezondheidskompas.be en de resultaten meenemen.
  • Wilt u breder krijgen naar uw gezondheid en welzijn en onderzoeken wat uw sterke punten zijn en wat u wil versterken, vul dan (ook) deze vragenlijst in – iph.nl/tools.

In deze preventie-consultatie overlopen wij uw volledig gezondheidsprofiel en kijken we samen met u wat de aandachtspunten zijn. Waar zinvol word aanvullend onderzoek voorgesteld, zoals bloed-, urine-, stoelgangsonderzoek, uitstrijkje van de baarmoedermond, mammografie, lage dosis CT-scan van de longen (bij rokers vanaf 55 jaar, met 30 pakjaren roken), … en worden uw vaccinaties overlopen.
Naast deze ‘medische’ analyse zijn wij vooral geïnteresseerd hoe u uw eigen gezondheid ervaart en wat uw idee is om uw gezondheid en welzijn te versterken.