1 April start dr. Gianni Faelens als huisarts i.o.

Hij is in het tweede en afrondend deel van zijn opleiding van arts tot huisarts. Hij volgde de opleiding tot sportarts. Na zijn opleiding tot arts, heeft hij 1 jaar huisartsopleiding in een huisartspraktijk gevolgd en ½ jaar geriatrie (= de zorg voor de oudere mensen) in een ziekenhuis. Hij is volledig bevoegd als huisarts in samenwerking en onder supervisie van dr. Egbert van Wijk, huisartsopleider.

Wij kennen hem als een talentvol, empathisch en enthousiaste huisarts. Op dinsdag volgt hij aan de universiteit de theoretische verdieping van huisartsgeneeskunde, de andere dagen is hij werkzaam in onze praktijk.

Afwezigheid dr. Valerie Verhulst.

Dr. Valerie Verhulst is huisarts in opleiding. Zij is tevens tropenarts en palliatief arts en heeft 3 jaar gewerkt als spoedarts i.o. Daarom liep er een aanvraag voor 1 jaar verkorting van haar opleiding tot huisarts. Zij zou dan nu 1 april afstuderen en direct aansluitend als nieuwe huisarts in ons team komen werken.
Helaas is dit verzoek recent afgewezen. Daarom start zij 1 april met haar laatste jaar huisartsopleiding en helaas moet dat in een andere opleidingspraktijk zijn. 1 April 2022 studeert zij af als huisarts. Gezien de goede samenwerking is het haar en onze wens dat zij vanaf dan ons team zal versterken. Dus een tijdelijk afscheid van haar vanaf 1 april 2021 tot 1 april 2022.

Dr. Valerie Verhulst is momenteel in ziekteverlof. Het is nog niet gekend wanneer zij terug kan komen werken. Zodra bekend is dat zij weer start kun je dat hier lezen.
De zorg wordt overgenomen door dr. Egbert van Wijk (vooral bij de psycho-sociale vragen en voor voedingssupplementen) en dr. Ying Ying Kong en per 1 april tevens door dr. Gianni Faelens. Door het zorgvuldig bijgehouden medisch dossier zijn de andere huisartsen goed op de hoogte. Bovendien is in het verleden ieder consult bij dr. Valerie Verhulst mondeling doorgesproken met haar supervisor dr. Egbert van Wijk.