belangrijke veranderingen

 • Dr. Gianni Faelens stopt als huisarts – oktober 2024
 • Dr. Diane Vermeulen stopt in ons team – juni 2024
 • Dr. Wiebe Vandoren haar opleiding loopt tot 1 oktober 2024 – er komt dan een nieuwe huisarts in opleiding
 • De praktijk gaat verhuizen – oktober 2024
 • Dr. Egbert van Wijk gaat eind mei 2025 3 i.p.v. 4 dagen werken

Beste patiënten van Gianni Faelens, 

Ik werk nu als huisarts èn sportarts. Na zorgvuldig overwegen heb ik besloten om als huisarts te stoppen – ca. oktober 2024 – en mij volledig toe te leggen op mijn werk als sportarts. Jammer genoeg stop ik dan ook in de Huisartsenpraktijk de Pretlei.
Ondanks intensief zoeken hebben wij (nog?) geen huisarts-opvolger gevonden. Er is een ernstig tekort aan huisartsen. Mijn collega’s in deze praktijk hebben helaas geen plaats om ‘mijn’ patiënten op te nemen. ‘Mijn’ patiënten, zijn die mensen, die de laatste 24 maanden, de meeste contacten (incl. video-consulten) met mij hadden, ongeacht bij welke huisarts je GMD is afgesloten. Wil je weten of je tot deze groep hoort? Mail dan naar assistente@hupr.org – vermeld je naam en geboortedatum (van jou en je gezinsleden) en stel de vraag. Je kunt hier over niet bellen.

Deze mensen moet ik pijnlijk genoeg vragen om nu op zoek te gaan naar een nieuwe huisarts. Wij informeren je zo vroeg mogelijk, zodat je (nu nog) de kans hebt om een nieuwe huisarts te vinden. Onderstaande huisartsen nemen nog beperkt! nieuwe patiënten aan. Wij raden je aan om zo snel mogelijk contact op te nemen.

 • dr. Hiba Almahdawy, huisarts – alleen voor wie Brasschaat woont.
  • Bredabaan 65 – Brasschaat (op 3 minuten afstand van onze praktijk) – hapraktijk.be
  • maak je afspraak bij voorkeur online – tel. 03 369 69 17 (8 – 12 uur)
 • dr. Eline Struyf, dr. Sofie Van de Poel en dr. Camille Verellen, huisartsen – alleen voor wie Brasschaat woont.
  • Ploegsebaan 1-A – Brasschaat – praktijksculptura.be
  • maak je afspraak bij voorkeur online – tel. 03 500 25 22 (8.30 – 12.30 uur)
 • huisartsenpraktijkdecirkel.be  in Merksem – tel. 03 500 09 99
 • Deze huisartsen in Schoten  – www.poorthuisartsen.be – voor wie in hun wijk woont – tel. 03 645 82 25.
 • Dr. Michel Verboeve, huisarts in Schoten – in ruime regio – tel. 03 658 45 55 – www.doktermichelboeve.be
 • Dr. Reza Yousefpour, huisarts in Stabroekklik hier  om een afspraak te maken.
 • Wij sturen je medisch dossier zodra je nieuwe huisarts dat vraagt.
 • Wij vinden regelmatig meer huisartsen, die nog nieuwe patiënten aannemen – dus kijk hier later nog eens. Vind jij een huisarts, die nog nieuwe patiënten opneemt? Laat het ons weten – assistente@hupr.org

Dank voor je vertrouwen, hartelijke groeten, dr. Gianni Faelens

Beste patiënten van Diane Vermeulen,

In de proefperiode in onze praktijk, heeft zij ontdekt, dat dit toch niet de plaats is waar zij wil werken. In juni 2024 stopt zij haar activiteiten in de Pretlei.

Beste patiënten, die na 1 januari 2022 in onze praktijk zijn gekomen,

Door het vertrek van dr. Gianni Faelens en dr. Diane Vermeulen staat de praktijk voor zeer moeilijke keuzes. Ben je nieuw in onze praktijk van na 1 januari 2022 (bij welke arts dan ook), dan moeten wij helaas ook jou vragen om een nieuwe huisarts te zoeken, zie hierboven.

Verhuizing – beste patiënten,

Het gebouw waar sinds 1994 onze praktijk is, wordt verkocht en ons huurcontract loopt ten einde. De praktijk zal in afgeslankte vorm verhuizen na de zomer, waarschijnlijk in oktober 2024. Dr. Egbert van Wijk werkt nu 4 dagen per week en zal vanaf mei 2025 nog 3 dagen werken.
De nieuwe behuizing zal in Brasschaat zijn. Zodra wij meer weten krijg je daar bericht van.
Dr. Wiebe Vandoren is huisarts in opleiding, onder supervisie van dr. Egbert van Wijk, praktijkopleider. Haar opleidingstijd eindigt op 1 oktober 2024, zoals gebruikelijk zal er dan weer een nieuwe huisarts i.o. haar werk overnemen.

Help mee aan een goede organisatie. Dat geeft ons meer tijd voor patiëntenzorg.

 • Maak zelf je afspraak online – klik hier.
 • Heb je nog geen Helena? – klik hier.
 • Gebruik ook video-consultaties, eenvoudig en kosteloos, elke dag mogelijk – klik hier.
  • Zijn de dingen lastig voor jou? Vraag hulp aan de assistentes!
  • Bel tussen 8 en 12 uur tel. 03 650 10 00, keuzetoets 2 of kom langs: 9.30 – 12.30 & 13 – 15 uur (woensdag alleen in de ochtend) – neem je ID-kaart mee, met je pincode (weet je die niet? graag langs bij je gemeente).

Weet dat wij meeleven met de patiënten, die hun huisarts verliezen. Deze berichten en maatregelen ervaren wij als bijzonder pijnlijk voor hen.

Hartelijke groeten, dr. Egbert van Wijk, huisarts, namens het hele team – www.hup.org